Висока степен на терористична заплаха в британските църкви

Висока степен на терористична заплаха за църквите във Великобритания е обявена след убийството на свещеник в Нормандия, съобщава британският в. „Мирър“, цитират от „Дарик“. Освен това са отправени и заплахи от „Ислямска държава“ срещу Великобритания.

„Лондон е в списъка на столиците, заплашвани от джихадистите“, пише всекидневникът, като се позовава на анализатори от SITE Intelligence Group. Изображения, придружени със заплахи, са качени в приложението Телеграм. На една от картинките се вижда Статуята на свободата в Ню Йорк, обхваната от пламъци, но придружаващият текст гласи: „Вашингтон скоро“.

„След събитията във Франция отправихме конкретни препоръки, засягащи религиозните обекти“, заяви говорител на лондонската полиция. По думите му обаче няма конкретни данни за заплахи срещу християнски общности. „При все това, както вече видяхме, ИД и други терористични групировки са насочени срещу християнските, също така еврейските и другите религиозни групи на Запад и извън пределите му. Докато има заплаха от тероризъм, приканваме обществеността да бъде бдителна“, добави говорителят, цитиран от ТАСС.

 

Cross.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.