Бум на заловени наркотици през август в Разградско

Активното противодействие на наркоразпространението продължава да бъде акцент в работата на полицията през август 2018 г.Седемкратно се е увеличил броят на водените досъдебни производства, съобщи  пред журналисти заместник-директорът на ОДМВР-Разград комисар Константин Костов.

Проведени са 8 специализирани полицейски операции спрямо т. нар. активен криминален контингент. В резултат на това са образувани 7 досъдебни производства за притежание и разпространение на наркотични вещества, 1 досъдебно производство за отглеждане на наркотични растения, както и 5 бързи производства за шофиране под въздействието на наркотични вещества. За сравнение – 1 досъдебно производство за притежание и разпространение на наркотични вещества е било образувано през август 2017 г.

Иззетите количества наркотични вещества през месец август са 11,55 килограма амфетамин, 88,3 грама „чай“, 79,6 грама марихуана, както и 165 кг „зелена маса“ канабис, уточни комисар Костов.

Традиционно през летните месеци ескалират оплакванията за силен шум и нарушаване на нощната тишина от обществени заведения и частни тържества, организирани на открити терени. Тези сигнали са сред най-често подаваните в полицията през юли и август, каза комисар Костов. Обобщените данни сочат, че през август на тел.112 са получени 132 сигнала за силен шум. Други 10 са подадени в Районните управления. При последвалите проверки са издадени 42 предупредителни протокола и 19 писмени полицейски разпореждания. Съставени са 18 акта по Наредбите за опазване на обществения ред на съответните общини. В част от случаите в една нощ за един и същи обект/място са подавани множество сигнали, в други случаи при пристигане на място служителите не са констатирали нарушение. В ОДМВР-Разград се планират полицейски операции съвместно с РЗИ. През август на територията на РУ-Исперих са проведени 2 специализирани полицейски операции, предстои РЗИ да наложи съответните глоби по Закона за защита от шума в околната среда /ЗЗШОС/.

За месец август са проведени 39 специализирани полицейски операции за противодействие на престъпленията, опазване на обществения ред и за осигуряване на безопасността на движението и намаляване на предпоставките за настъпване на тежки пътно-транспортни произшествия.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.