Борисов поиска всички държави от Балканите да се присъединят към НАТО и ЕС

Премиерът Бойко Борисов призова всички държави на Балканите да се присъединят към НАТО и Европейския съюз (ЕС), тъй като само това ще донесе необходимата сигурност в региона.
След срещата си с премиера на Черна Гора Мило Джуканович, Борисов изрази надеждата си, че страната ще влезе в НАТО до края на 2015 г.
Колкото повече държави по-бързо изминават този път, толкова по-добре за нас, коментира премиерът, цитиран от агенция „Фокус“
„Вярно ,че при встъпването в длъжност на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер той заяви, че няма да има присъединяване на нови членове, но аз съм убеден, че Черна гора е напълно готова за НАТО и трябва да получи необходимата подкрепа“, посочи министър-председателят.
Борисов съобщи, че е бил информиран от премиера на Черна гора, че са затворили две от преговорните глави от присъединителната програма към ЕС и работят до 2016 г. да затворят още шест.
„Разгледахме много от въпросите, които са от взаимноизгодно значение и в областта на културата, енергетика, особено туризма – възможността да се обменят туристи, инфраструктурата. Неща които са изключително важни“, обясни Борисов. /dnevnik.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.