Благотворителен концерт за съученик в Езерче

„Ако си дал, не си живял напразно“ – под това мото бе благотворителният концерт в читалището на село Езерче в подкрепа на осемгодишния Али Сунай с диагноза детска церебрална парализа. Концертът се организира традиционно от Основното училище „Св. Паисий Хилендарски“ и Ученическия съвет и е посветен на Международният ден на доброволеца.

Специален гост на концерта бе зам.-областният управител на Разград Нурие Црънгалова, която поздрави децата за активното участие в доброто дело и от името на областния управител Гюнай Хюсмен подари яке и анцуг на Али.

На концерта децата представиха своите таланти пред публиката, напълнила залата на читалището. Сред официалните лица бяха кметът на Езерче Хюсеин Реханов и директора на ДГ „Пролет” в селото Невин Бурук.

От пропуските за концерта и дарения бяха събрани 1521.88 лева. Сред дарителите са: учители и ученици от СУ „Христо Ботев” – Цар Калоян; ученици и учители от училището в Езерче; от ДГ „Пролет”; от РУО – Разград; от Областна администрация-Разград; земеделски стопани от Цар Калоян; от Общинска администрация – Цар Калоян.

Дарителите получиха благодарствени декларации от майката на Али.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.