Бинарен урок по български и турски език в ОУ „Васил Априлов“ – Исперих

Открит бинарен урок „Светът на думите“ по български език и литература и по майчин турски език бе проведен днес в ОУ „Васил Априлов“-Исперих. Урокът в час за свободно избираемо подготовка бе изнесен в 4 „в“ клас от старши учителя в начален етап Зайде Максуд и учителя в група за целодневна организация на учебния ден Васвие Хюсню, а специален гост в класната стая бе Гюнай Хюсмен, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. Учителките поставяха последователно на двата езика сходни задачи за упражнение на 20-те ученика, разпределени в 5 екипа. Целта на занятието по български език и литература бе усъвършенстване на знанията за частите на речта и частите на простото изречение, а по майчин турски език – затвърждаване на знанията за частите на речта, за степенуване на прилагателните имена и за сложните думи. Занятието завърши с домашна задача, в която ще участват и родителите.

Децата показали знания и впечатлили гостите – областния управител Гюнай Хюсмен, директора на училището Екатерина Димитрова, учители от училището и родители, допълват информацията от пресцентър на областната администрация.

Г. Хюсмен приветствал иновативната идея на двете учителки, заявил, че ще сподели добрите си впечатления от инициативата им и в другите учебни заведения, които редовно посещава като част от ангажимента си към образователната сфера в Лудогорието. И насърчил децата да полагат усилия, за да владеят добре и официалния български език и майчиния си език.

/e-Razgrad

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.