Бербатов иска да бъде мениджър на „Манчестър юнайтед“

Димитър Бербатов все още не е обявил края на състезателната си кариера, но вече мисли какво иска да прави занапред. Българският нападател не крие, че иска да стане мениджър и да работи в Англия, където игра за „Тотнъм“, „Манчестър юнайтед“ и „Фулъм“.

Бербатов направи анализ пред Betfair на ситуацията в „Юнайтед“, свързана с уволнението на Жозе Моуриньо и назначаването на бившия играч Оле Гунар Солскяр. Българинът също си пожела да води голям клуб.

„Много малко са избраните, които започват директно от голям клуб – Пеп Гуардиола и Зинедин Зидан го показаха в „Барселона“ и „Реал“. Кой знае, може някой ден и аз да съм начело на „Юнайтед“, каза Бербатов.

Той добави, че работи върху получаването на треньорски лиценз и е амбициран да се впусне в тази сфера. „Бил съм в най-големия клуб в света и знам колко са амбициозни хората в него. Виждам и себе си един ден в тази роля на „Олд Трафорд“ да водя тима от скамейката“.

Бербатов вижда себе си в ролята на мениджър и заради това предпочита да работи в Англия. „Моето сърце остана във Висшата лига. Основната ми цел е да работя в Премиършип, но не се ограничавам“, добави българският нападател.

Той описа новия мениджър на „Юнайтед“ Солскяр като човек с финес и му пожела успех. Според Бербатов норвежецът се нуждае от точно такъв трамплин в кариерата си.

„Познавам го, работихме заедно в „Юнайтед“, когато той беше треньор в моя първи сезон. Помогна ми в тренировките, когато работихме върху моя завършващ удар“.

Бербатов завърши с надежда, че „червените дяволи“ ще успеят да се преборят за място в Топ 4 в крайното класиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.