Александра Златева – с първа награда в националния конкурс в Шумен

Александра Златева от Музикалната школа „Илия Бърнев” към читалище „Развитие” в Разград спечели още една първа награда. Този път талантливата певица бе удостоена с приза в Националния конкурс за изпълнители на популярна песен „Съзвездие-2018” – Шумен. Организатори на престижното събитие, което се проведе на 27 и 28 октомври т.г. за 10-ти юбилеен път, са Община Шумен и Общинският младежки дом. И тази година конкуренцията бе много голяма и в 4-те възрастови групи.
Алекс спечели първата награда в трета възрастова група. Ще подчертаем, че през миналата година възпитаничката на Музикалната школа грабна наградата на кмета в този конкурс. Тя участва в музикалното събитие в Шумен от 6-годишна и винаги досега е била с призови награди.
Тричленно жури оценява участниците. Председател бе Етиен Леви, а членове – журналистът Николай Текелиев и музикалният педагог Иво Стелев. Александра Златева изпълни две песни, едната от които бе българска, а другата по избор.
След поредното успешно изпитание в Шумен, Алекс се подготвя за друго голямо събитие – участие в международен конкурс в Казахстан, който ще бъде през април 2019 г. Тя ще се изяви там по покана на Николай Текелиев и ще се срещне с конкуренти от европейските страни.
Директорът на Музикалната школа Деян Денчев поздрави талантливата изпълнителка и съобщи още новини. На 12 декември в залата на НЧ „Развитие 1869” ще бъде Коледният концерт-спектакъл на школата, който ще предложи изненади.

/e-razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.