Свидетел по делото на Владимир Бонев не знае кой е управлявал фирмата му

Само един свидетел се яви днес по делото срещу бившия собственик на разградската строителна фирма „Вива инженеринг“ Владимир Бонев.

25-годишният Петър Борисов от Видин е бил собственик на фирма „Електрострой 89”, но не знае кой я е управлявал и не е чувал нищо за изброените му фактури за сделки с дружеството на подсъдимия. Свидетелят заяви, че някой, когото не познава, му предложил да регистрира фирма, като обещал да му плаща по 500 лв. а месец. Подписал някакви документи, но не получил пари, възложил управлението на някой друг, когото не познава и не знае нищо за сключени сделки.
След разпита му делото за пореден път бе отложено, тъй като адвокатът на Бонев заяви, че държи на разпита на останалите свидетели. Следващото заседание бе насрочено за 21 май.
Припомняме, че срещу 41-годишния Владимир Бонев е повдигнато обвинение за това, че от 5 януари 2007 до 13 юни 2008 година, като собственик и управител на дружество, е избегнал плащането на данъчни задължения в особено големи размери. Според прокуратурата, той е използвал документи с невярно съдържание и му е бил приспаднат неследващ се данъчен кредит за близо 65 000 лева. Освен това, от 1 септември 2009 до 14 април 2010 година, сам и в условията на посредствено извършителство с Галина Минчева, му е бил приспаднат неследващ се данъчен кредит от над 100 000.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.