Ремонтират пътя Исперих – Пристое

Областният управител Гюнай Хюсмен провери днес как върви стартиралият преди дни ремонт по шосето Исперих – Пристое. От пресцентъра на областната администрация припомнят, че след десетки сигнали от жителите на населените места в района, още в началото на мандата Гюнай Хюсмен и народният представител Десислава Атанасова поеха ангажимент да се търсят средства и няколкократно поставяха пред ръководствата на Министерството на регионалното министерство и Агенция „Пътна инфраструктура“ въпроса за необходимостта от спешен ремонт.
Ремонтираният участък е 20.200 км е на стойност 12 300 000 лева. Извършва го консорциумът, който поддържа пътищата в област Разград – „ТРП-Разград 2014“. В консорциума участват три фирми, които са си разпределили шосето на три равни участъка и ще извършват ремонта едновременно по цялото трасе, като няма да се налага спиране на движението. Първи са стартирали работата си от „Пътно строителство“АД, установи при проверката си Г.Хюсмен. Работниците от фирмата подготвят за новия асфалт участъка след село Подайва, като едновременно с това прочистват и буйната растителност край шосето.
След проверката по шосето Исперих – Пристое на път към Разград Г. Хюсмен спря и при още един ремонт – на улиците „Ахинора“ и „Александър Стамболийски“ в Исперих. Възстановяването на основни пластове на уличната настилка, полагането на нов асфалтобетон, подмяната на стари улични бордюри се извършва със средства от капиталовите разходи на община Исперих
Представители на фирмата, извършваща ремонтните дейности – „Пътконсулт“ООД – споделиха, че работата им по улица „Ахинора“ се е забавила поради пропадане на машината, с която работят. Работниците предполагат, че по време на дейностите по проекта за водния цикъл мястото, както и други участъци по исперихските улици, не е валирано и затова се получават пропадания, които се налага сега да коригират, а за това не са предвидени средства. Г. Хюсмен заяви, че ще препоръча на община Исперих в подобни случаи, когато съществува вероятност от пропадане на улицата, да се предвижда необходимото финансиране.
„Следващото шосе, за чийто ремонт се търси финансиране, е Разград – Кубрат“ – припомни още областният управител.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.