Апелативният съд във Варна потвърди изцяло 20-годишната присъда за Стефка Стоянова

Апелативният съд във Варна потвърди изцяло присъдата от 20 години лишаване от свобода при първоначален строг режим за 44-годишната Стефка Стоянова от Разград. Освен това тя ще трябва да изтърпи ефективно и предишна условна присъда от една година и шест месеца по дело за хулиганство от 2013 г.
Припомняме, че през февруари Разградският окръжен съд призна подсъдимата за виновна в това, че на 18 януари миналата година в Разград по особено мъчителен начин и с особена жестокост, като е нанесла множество удари с твърди предмети, умишлено е умъртвила 52-годишния Недялко Богданов от Разград.
Апелативният съд намира за обосновани направените фактически и правни изводи. Подсъдимата е действала с пряк умисъл, като е съзнавала общественоопасния характер на деянието, предвиждала е настъпването на смъртта на Богданов и пряко е искала настъпването на този резултат,се казва в решението.
Установено е, наказанието е справедливо и не следва да бъде ревизирано. Първоинстанционният съд е изложил мотивирано съображенията си, преценявайки високата степен на обществена опасност не само на деянието, но и на дееца, изключително лошите характеристични данни за личността на подсъдимата, която е всявала страх у околните и то предимно по отношение на лица от мъжки пол, алкохолната й зависимост и съдебното й минало. На практика, не са били констатирани смекчаващи отговорността обстоятелства. При служебната проверка на присъдата, въззивният съд не констатира нарушения, които да налагат отмяна на присъдата, се казва в мотивите.
Решението може да бъде обжалвано или протестирано пред Върховния касационен съд.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.